VORSSA INK

Vorssa Ink – Kotimaiset korvakorut

Vorssa Ink -korvakorujen taustalla häärään minä, Kata, perus ruuhkavuosimutsi landelta Forssasta. Yrittäjänä olen toiminut yli 10 vuotta, päätoimialana tatuoiminen. Korvakoruja olen tehnyt vuodesta 2017 saakka. Näiden näpertely on mun tapani meditoida. 

Intohimon käsillä tekemiseen olen saanut äidinmaidossa. Kova käsityöihminen olen ollut aina. Ensimmäisen ompelukoneeni sain 10-vuotiaana ja rippilahjaksi sain saumurin. Yläasteella haaveammattini oli käsityönopettaja. 

Käsityöt veivät mennessään ja lähdinkin opiskelemaan muotoilua valmistuen vaatesuunnittelijaksi vuonna 2004. Vaatesuunnittelijana tein hommia useissakin erilaisissa paikoissa, kunnes Vorssa Inkin tarina sai alkunsa tatuoinneista. 

Tatuointien teosta innostuin puolivahingossa 2004 tuttavan innoittamana. Tatuoinnit olivat pitkään harrastukseni palkkatyön ohella, kunnes halu kehittyä ja yrittäjyys kiinnostivat niin paljon, että irtisanouduin palkkatyöstä. Lähdin yrittäjäksi ja Vorssa Ink avautui Forssaan, ihanaan puutalomiljööseen 2012.

Vorssa Ink korvakorumyymälä

Tatuoijasta korukauppiaaksi

Korvakorujen tarina alkoi tosissaan 2018 talvella, kun esikoistyttäremme oli vielä kova nukkumaan päiväunia. Tekijänaisena piti saada aikaiseksi jotain hyödyllistä, kun neiti nukkui. Brasilian lomalla hain kaupasta kasan massoja ja muotteina käytettiin mitä kavereiden kaapeista löysin. Makrameekorut ja värikkäät massakorut saivat alkunsa. 

Koruja syntyi paljon. Niin paljon, että aloin myymään niitä ensin tutuille, sitten tatuointiliikkeen ohessa, tapahtumissa ja milloin missäkin. Pian koruja alkoi ilmestyä tatuointiliikkeen Instagram- ja Facebook-sivuille, kunnes oma verkkokauppa sai alkunsa. 

Nyt on korviskauppa voimissaan ja toimii kiireisen arjen keskellä minulle eräänlaisena meditointina. Korujen kautta pääsen toteuttamaan monipuolisesti luovuuttani ja tuomaan esiin värikästä ja rohkeaa taiteilijapersoonaani.

Vorssa Ink -rohkeita ja uniikkeja korvakoruja

Vorssa Ink -korvakorut kuvastavat minun sielunmaisemaani. Koruissa näkyvät rohkeus ja värikkyys, kuten kaikessa tekemässäni. Rohkeus merkitsee minulle rohkeutta olla oma itsensä. Korvakoruilla, kuten tatuoinneillakin ihmiset voivat näyttää omaa persoonaansa ja ilmaista itseään, jokainen sellaisena rohkeana ja kauniina omana itsenään. 

Korvakorut huokuvat vahvasti sellaista “vorssalaisuutta”, ite tehtyä ja omantyylistä, rohkeaa ja tavallaan erilaista. Vorssa Ink korvakoruissa mikään ei ole pientä, vaan kaikki on suurta. 

Korvikset syntyvät täysin inspiraation mukaan. Inspiroidun ympäristöstä, asiakkaideni ideoista ja milloin mistäkin. Mikään ei ole väkisin tehtyä, vaan kaikki korut syntyvät suuresta intohimosta ja inspiraatiosta. Valikoima vaihtelee PALJON, koska ideoita tulee kovalla tahdilla.

Värit ja runsaus ovat minun juttu. Värikkäät korvikset ovat uniikkeja ja isoja, mutta samalla kevyitä, mukavia käyttää. Värikylläisyys ja värien yhdistely ovat isossa roolissa korviksissani, kuten tatuoinneissani.

Vorssa Ink korvakoru-myymälä

Kotimaisia käsityönä valmistettuja korvakoruja

Käsitöissäni tärkeässä asemassa ovat kierrätysmateriaalit, laatu ja kotimaisuus. Kaikki tarvikkeet, pakkausmateriaalit ja korujen osat pyrin hankkimaan Suomesta, suomalaisilta maahantuojilta ja alihankkijoilta, niin pitkälle kuin mahdollista. Tukien samalla suomalaisia kanssayrittäjiä.

Kaikki uniikit korvakorut valmistan käsityönä, rakkaudella ja suurella intohimolla Forssassa. Koruja näpertelen kotonani ja tatuointiliikkeessäni Forssan keskustassa. Korujen valmistusmateriaaleina toimivat muun muassa epoksihartsi, akryyli, kotimainen puu, rottinki ja polymeerimassa. Ja tietysti glitteri kuuluu vakiovarusteisiin, sitä menee PALJON. Koukut, tapit ja renkaat ovat turvallista ja allergiavapaata kirurginterästä. Korujen valmistukseen ja materiaaleihin voit tutustua tarkemmin täällä

Vorssa Ink -korvakorut ovat isoja, värikkäitä ja näyttäviä. Tärkeintä koruissani kuitenkin on, että ne ovat samalla kevyitä ja supermukavia käyttää! Palkitsevinta on, kun näen korvakoruni oikeasti käytössä! Silloin tiedän, että joku on samaistunut sielunmaisemaani ja haluaa ilmaista persoonansa uniikeilla ja rohkeilla korviksilla. 

*Support your local earrings dealer*

Rohkeudella ja rakkaudella, 

Kata / Vorssa Ink