Vorssalaiset korvakorujen puhdistus- ja hoito-ohjeet

Vorssa Ink korvakorujen puhdistus- ja hoito-ohjeet

Upeat korvakorut säilyvät kauniina ja hyvinä pitkään, kun huolehdit niistä niiden ansaitsemallaan tavalla. Olipa kyseessä överi blingit isot korvakorut tai pienemmät nappikorvikset, kannattaa niistä huolehtia hyvin jotta ne säilyvät kauniina pitkään. Nappaa tästä artikkelista vinkit korujen säilyttämiseen, puhdistamiseen ja oikeaoppiseen käyttöön!

Korujen valmistusmateriaaleina pyrimme käyttämään kestäviä ja kevyitä materiaaleja, kuten kotimaista koivuvaneria, epoksihartsia, akryylia, rottinkia ja polymeerimassaa. Koukut, tapit ja renkaat ovat turvallista ja allergiavapaata kirurginterästä. Kirurginteräs on myös erittäin laadukas, kestävä ja pitkäikäinen materiaali, sillä materiaali ei vääntyile, eivätkä osat tummu tai muuta väriään vaan säilyvät kirkkaina. Tutustu materiaaleihin ja valmistustapoihin tarkemmin täällä!

Korvakorujen säilytys - miten ja missä?

Upeat korvakorut ansaitsevat arvoisensa esillepanon ja säilytyksen. Korurasia tai korvakoruteline ovat hyviä vaihtoehtoja. Näin korut pysyvät kauniissa järjestyksessä omalla paikallaan. Koruteline on paitsi kaunis osa sisustusta, on siitä helppo valita sopivat korut päivän menoihin. Tutustu Vorssa Ink korvakorutelineisiin täällä.

Korvakoruja kannattaa säilyttää erillään toisistaan. Laatikon pohjalla vapaasti pyörivät korut kuluvat herkemmin, korujen pinta saattaa naarmuuntua ja metalliosat saattavat vääntyillä tai takertua toisiinsa. Etenkin peiliakryyli on herkkä naarmuille, mikäli metalliosat pääsevät hankaamaan akryylin pintaa. Kannattaa myös välttää korujen säilyttämistä suorassa auringonpaisteessa, sillä UV-säteily saattaa haalistaa korvakorujen väriä.

Korvakorujen puhdistus - miten ja millä?

Puhdistus on tärkeä osa korvakorujen hoitoa. Metalliosat voi puhdistaa miedolla saippuavedellä ja kostealla liinalla. Vältä voimakkaita kemikaaleja, kuten hankaavia puhdistusaineita, jotka voivat vahingoittaa korujen pintaa ja materiaaleja. Mahdolliset sormenjäljet korvakorujen pinnalta saat kätevästi puhdistettua esimerkiksi kuivalla mikrokuituliinalla.

Vältä näitä

Uiminen, saunominen ja suihku

Vältä korujen altistamista liialliselle kosteudelle kuten uimiselle, saunomiselle tai suihkussa käymiselle. Liiallinen kosteus voi heikentää korujen rakennetta ja aiheuttaa pitkällä aikavälillä vaurioita. Muista siis ottaa korut pois ennen näitä touhuja.

Nukkuminen korut päällä

Ota korvakorut pois myös nukkumaan mennessäsi. Nukkuminen korvakorujen kanssa voi johtaa korujen vääntymiseen ja ne saattavat tarttua kiinni vuodevaatteisiin. Vältä siis nukkumista korvakorut korvissa ja säilytä ne yön aikana esimerkiksi korvakorutelineessä tai korurasiassa.

Kemikaalit (kuten kosmetiikka, hajuvesi ja hiuslakka)

Vältä myös korvakorujen altistumista kemikaaleille kuten kosmetiikalle, hajuvedelle tai hiuslakalle. Kemikaalit voivat vahingoittaa korujen pintaa ja heikentää materiaaleja. Siksi on suositeltavaa pukea korut vasta viimeisenä. Eli tällääminen ensin ja korvakorut vasta loppusilauksena!*SUPPORT YOUR LOCAL EARRINGS DEALER*

Kaikki uniikit korvakorut valmistamme käsityönä, rakkaudella ja suurella intohimolla Forssassa. Tutustu Vorssa Inkin tarinaan.