Näin syntyvät kotimaiset käsintehdyt korvakorut - Kurkista Vorssa Ink korvispajalle!

Näin syntyvät kotimaiset käsintehdyt korvakorut - Kurkista Vorssa Ink korvispajalle!

Posted by Iida Junnikkala on

Vorssa Ink korumyymälä

Mitä kaikkea tapahtuu forssalaisella korupajalla? Kurkista kulisseihin ja katso miten sinun suosikkikorvakorut syntyvät!

Tavallinen päivä korvispajalla Forssan keskustassa alkaa verkkokauppatilausten tarkastelulla. Edellisen päivän tilaukset käydään läpi ja puuttuvat tuotteet laitetaan työn alle. Verkkokauppatilaukset lähetetään matkaan useimmiten heti seuraavana arkipäivänä mikäli tuote löytyy heti varastosta.

Korvakorujen valmistuksessa käytetään monipuolisesti erilaisia materiaaleja, kuten akryylia, koivuvaneria, epoksihartsia ja polymeerimassaa, sekä läjäpäin erilaisia koristeita. Puu- ja akryylikorviksia löytyy yleensä heti valmiina varastosta, mutta osa tuotteista, kuten hartsikorvakorut valmistuvat tilauksesta.

Vorssa Inkin tavoitteena on tehdä mahdollisimman paljon valmistusta Forssan alueella. Korvakorujen leikkaaminen, valaminen, koristelu, maalaus ja kokoaminen tapahtuu Forssassa, Vorssa Inkin pajassa tai Katan kotona, Forssassa tietenkin. Apukäsinä toimivat Katan lisäksi työntekijät Emma ja Anniina, sekä Katan innokas 6-vuotias tytär (ehkäpä tuleva korvisyrittäjä?). Myös korupahvit valmistetaan paikallisesti Forssassa.

Vorssa Ink korvakorut

Ideasta piirrokseksi ja valmiiksi tuotteeksi

Vorssa Ink korvakorujen suunnitteluprosessia voisi kuvailla luovaksi taiteeksi. Ja sitähän ne ovatkin, taidetta, Katan sielunmaiseman tuotoksia. Ideat syntyvät milloin mistäkin. Ympäristöstä, luonnosta, jostakin yksittäisestä materiaalista, elementistä, tekniikasta taikka väristä. Välillä Vorssa Ink -tuotteet ovat syntyneet teidän, rakkaiden asiakkaiden, ideoista ja toiveista, jotka jatkojalostuvat korvispajalla uniikeiksi Vorssa Ink -korvakoruiksi!

Vorssalainen suunnittelufilosofia perustuu Katan omaan visioon ja ideoihin. Tavoitteena ei ole seurata trendejä tai sesonkivärejä, vaan luoda jotain täysin omaa ja aitoa, itte tehtyä ja erilaista. Tämä tekeekin Vorssa Ink korvakoruista juuri Vorssalaiset - rohkeat ja taatusti uniikit!

Vorssa Ink -korvakorujen valmistus

Korvisideat piirtyvät Katan toimesta padille, josta ne jalostuvat hiljalleen lopputuotteeksi. Välivaiheita ja kaikenmoista näpräämistä korvakorujen valmistuksessa riittää. Työpöydältä löytyy niin laserleikkuria, UV-tulostinta, pihtejä, silikonimuotteja ja glitteriä. Usein pajalla vallitseekin pienimuotoinen hallittu kaaos, mutta se sopii Vorssalaiseen tyyliin - töitä tehdään sydämellä ja täysiä.

Suunnitelmien jälkeen ensimmäisenä valmistetaan korvakorujen osat. Välivaiheet vaihtelevat materiaalin ja valmistustavan mukaan. Akryylikorvakorut valmistuvat leikattavasta muovilevystä, joka leikataan laserleikkurilla haluttuun muotoon. Epoksihartsi on puolestaan muovisekoitetta, jossa kahta eri nestettä sekoitetaan keskenään. Mukaan voidaan sekoittaa värejä ja muita koristeita, kuten glitteriä. Sekoitettu neste valetaan itse valmistettuihin silikonimuotteihin. Lue lisää korvakorujen valmistuksesta ja materiaaleista.

Kuvioidut puiset korvakorut valmistuvat UV-tulostimella. Piirrokset tulostetaan vaneriin, joka suojataan molemmin puolin suojatarralla. Tämän jälkeen osat leikataan laserleikkurilla muotoonsa ja valmiista osista nypitään suojapaperit pois. Sitten valmiit korun osat kootaan, koukutetaan ja valmiit korvakorut kiinnitetään korupahveihin. Kurkkaa videolta miten syntyvät upeat Swallow korvakorut!

Jäde -korvakorut

Korvispajalta sinulle, rohkeudella ja rakkaudella

Katalle korujen valmistaminen on suuri intohimo. Korviskaupan pyörittäminen toimii kiireisen arjen keskellä myös eräänlaisena meditointina. Korujen kautta Kata pääsee toteuttamaan monipuolisesti luovuuttaan ja tuomaan esiin värikästä ja rohkeaa taiteilijapersoonaansa.

Jokainen Vorssa Ink -koru on uniikki yksilö ja kantaa mukanaan palan Vorssalaisuutta - itte tehtyä ja omannäköstä. Mikään Vorssa Ink -koruissa ei ole väkisin tehtyä, vaan kaikki korut syntyvät suuresta intohimosta ja inspiraatiosta, rohkeudella ja rakkaudelle teille.

*Support your local earrings dealer*

Newer Post →

Blogit

RSS
Sädehdi pikkujouluissa upeilla korvakoruilla - vinkit valintaan
Inspiraatio mallisto

Sädehdi pikkujouluissa upeilla korvakoruilla - vinkit valintaan

By Iida Junnikkala

Nyt saa kimaltaa! Jos jossain, niin pikkujouluissa on lupa loistaa. Korvakorut viimeistelevät juhla-asusi, ja voivat olla juuri se viimeinen silaus, joka tekee asustasi täydellisen. Nappaa...

Read more
Asenne Ry x Vorssa Ink - Vorssalaiset asennekorvikset tukevat nuoria
mallisto

Asenne Ry x Vorssa Ink - Vorssalaiset asennekorvikset tukevat nuoria

By Iida Junnikkala

Mitä syntyy kun kaksi forssalaista oman alansa supernaista yhdistää voimansa yhteisen hyvän puolesta? - Uniikit ja upeat asennekorvikset, joiden tuotto menee forssalaisten nuorten hyväksi. “Vorssalaisena...

Read more